Technieken

PACT Schimmelnagel therapie

 

Deze behandelingstherapie bestaat uit drie gedeelten.

  1. Het voortraject
  2. De eigenlijke PACT-behandeling
  3. Het nazorg traject

 

1. Het voortraject

In het voortraject moet eerst door uw “voetenspecialist” worden vastgesteld of het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat. Niet alle verkleurde en/of verdikte nagels zijn schimmelnagels. Er kan ook sprake zijn van bijvoorbeeld een Hoornnagel of een Psoriasis-nagel. Daarom wordt bij twijfel een stukje nagel opgestuurd naar een gespecialiseerd laboratorium om het te laten onderzoeken. Indien wordt vastgesteld dat het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat, kan de eigenlijke PACT behandeling starten.

 

2. De PACT-behandeling

Pact1

Ter voorbereiding van de PACT-behandeling wordt de schimmelnagel dun afgefreesd en opgeruwd.

Daarna wordt een gel op de nagel aangebracht met daarin het photosensitiser Toluidin-blauw (lichtgevoelige kleurstof). Deze kleurstof trekt tijdens de inwerktijd in de schimmelnagel.

Na de inwerktijd wordt een speciale PACT-lamp met rood LED licht op de nagel geplaatst. Doordat dit licht een specifieke golflengte heeft wordt de blauwe kleurstof in de gel geactiveerd en ontstaat radicale zuurstof, welke de celwand van de schimmel beschadigd. Als de celwand stuk is kan een schimmel niet meer leven en sterft deze.

Deze behandeling wordt in een tijdsbestek van c.a. 10 dagen drie keer uitgevoerd en een extra vierde behandeling na een maand. Omdat de celwand van een mens anders is opgebouwd dan die van een schimmel, is deze behandelingsmethode voor de mens verder ongevaarlijk.

Als de schimmel is gedood kan het nabehandeling-traject starten. Hierbij is belangrijk dat er geen her-infectie plaatsvindt en er snelle uitgroei van een nieuwe (gezonde) nagel plaatsvindt. Om her-infectie te voorkomen dient men plaatsen waar schimmelinfectie kan worden opgelopen zo veel mogelijk te mijden of maatregelen hiertegen te nemen.

 

3. Nazorg traject

Uw voeten na het wassen goed afspoelen en goed afdrogen ook tussen de tenen en dagelijks schone sokken aan doen. De schoenen die tijdens de schimmelinfectie zijn gedragen, dienen dagelijks voordat deze worden aan getrokken, te worden ontsmet met een schimmelwerende spray. Ook is het aan te bevelen om in de eerste periode na de behandeling een antischimmel product op de nagel te gebruiken om deze zoveel mogelijk te beschermen tegen her-infectie.
Om de uitgroei van een nieuwe (gezonde) nagel te ondersteunen en te stimuleren  is het gebruik van een speciale hiervoor bestemde nagelcrème aan te raden.

 

Als “voetenspecialist” adviseert ik u hier graag bij. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor de behandeling van uw schimmelnagel(s), maak dan een afspraak voor een pedicure behandeling inclusief gratis intake gesprek.

AfdrukkenE-mail